فارسي  中文  Français  Español   Türkçe   التاریخ: Tuesday February 14, 2012

سفير گرجستان: به دنبال توسعه روابط تفليس - تهران هستيم

تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۲۴/۱۲/۸۸‬

سياسي. ايران. گرجستان. گسترش روابط اقتصادي
سفير گرجستان دركشورمان با اشاره به ظرفيت‌هاي موجود ميان تهران و تفليس اظهار داشت: بدنبال آن هستيم تا روابط دو كشور را در زمينه‌هاي مختلف گسترش و تعميق دهيم.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي ايرنا، گئورگي جانجغاوا در مراسمي كه روز دوشنبه به منظور دعوت از سرمايه‌گذاران ايراني براي حضور در منطقه آزاد تجاري راكيا در هتل استقلال تهران برگزار شده بود، تصريح كرد: ايران و گرجستان روابط تاريخي، فرهنگي و سياسي گسترده‌اي دارند و ما نيز بدنبال آن هستيم تا حجم مبادلات تجاري ميان دو كشور را ارتقا دهيم و ظرفيت براي اين مسئله وجود دارد.

وي با بيان اينكه دولت اين كشور يك دولت دموكراتيك است، افزود: فساد مالي كه در دولت‌هاي گذشته گرجستان وجود داشته در دولت كنوني وجود ندارد و اين مسئله مربوط به دوران رژيم شوروي مي‌شود.

سفير گرجستان با بيان اينكه اقتصاد اين كشور در حال حاضر پاك است، گفت:
براساس قوانين جاري در كشور ما پرداخت رشوه به مامورين مالياتي مجازات هاي سنگيني را در پي دارد و به همين دليل فساد مالي در گرجستان كاهش يافته است.

اين ديپلمات گرجستاني با اشاره به بحران مالي در جهان اظهار داشت: عليرغم اينكه در سال ‪ ۲۰۰۹‬بحران مالي سراسر جهان را فراگرفت اما بر رشد اقتصادي گرجستان تاثيري چنداني نگذاشت.

سفير گرجستان در تهران با اشاره به توافق دو كشور در زمينه صدور رواديد اظهار داشت: در حال حاضر دو راه براي شهروندان ايراني براي ورود به گرجستان وجود دارد؟ يكي اينكه براي اخذ ويزا به سفارت گرجستان در تهران مراجعه كنند كه ظرف مدت كوتاهي رواديد براي آنها صادر خواهد شد و ديگري اينكه رواديد آنها در مرزهاي گرجستان صادر خواهد شد.

گئورگي جانجغاوا اضافه كرد: مناسبات دو كشور هم سطح با تاريخ روابط دو كشور نيست و مي‌توان آن را در زمينه‌هاي اقتصادي، گردشگري و فرهنگي گسترش داد.

جوزف نبيلادزه مدير اجرايي منطقه آزاد تجاري راكيا نيز در ادامه اين برنامه در رابطه با ظرفيت‌هاي اين منطقه براي سرمايه‌گذاري شهروندان ايراني و قوانين موجود در اين رابطه سخنراني كرد.

وي با بيان اينكه ‪ ۲۵‬درصد از تجارت گرجستان با اتحاديه اروپايي انجام مي شود، اظهار داشت: تركيه، ارمنستان، آذربايجان و اوكراين مهم‌ترين شركاي تجاري ما هستند كه با آنها توافقنامه تجارت آزاد امضا كرده‌ايم و اين مسئله براي شهروندان ايراني كه بخواهند در گرجستان سرمايه‌گذاري كنند، يك مزيت به شمار مي‌آيد.

جوزف نبيلادزه با بيان اينكه نرخ بيكاري در اين كشور نزديك به ‪ ۳۰‬درصد است ، تاكيد كرد: دستمزد يك كارگر گرجي در حال حاضر از دستمزد يك كارگز چيني كمتر است و كارگران و متخصصان فراواني در كشور ما وجود دارند كه مي توانند با دستمزد مناسب براي شركت‌هاي سرمايه گذار ايراني در گرجستان كار كنند.

وي جاذبه‌هاي توريستي و آثار باستاني به همراه هتل‌هاي خوب را يكي ديگر از مزيت‌هاي گرجستان براي حضور ايرانيان دانست.

گفتني است گرجستان از سال ‪ ۱۹۹۲‬از شوروي سابق استقلال يافت. اين كشور در سال‌هاي اخير و بعد از انقلاب گل سرخ شاهد بحران‌هاي مختلفي بوده است كه مهم‌ترين آنها نزاع با روسيه بر سر اعلام خودمختاري دو منطقه آبخازيا و اوستياي جنوبي بوده است.



ارسال خبر: ۱۶:۲۵ Sunday March 14, 2010 نسخة التي يمكن طبعها