فرهنگي. ادبيات. نمايشگاه كتاب
نمايندگي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در آلباني با برگزاري نشستي فرهنگي در حاشيه دوازدهمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تيرانا دو اثر از ميان ۸ اثر جديد انتشاراتي خود در سال ۲۰۰۹را در جمع علاقمندان فرهنگ و اصحاب مطبوعاتي رونمايي كرد.
به گزارش روز جمعه ايرنا به نقل از روابط عمومي هفدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران و بنا بر اعلام اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين دو اثر شامل كتاب امثال و حكم فارسي و مقدمهاي بر هنر ايراني اسلامي كه هر دو داراي ويژگيهاي خاصي براي معرفي بودند به صورت نمونه از سوي نمايندگي كشورمان معرفي شدند.
در اين نشست فرهنگي كه ويراستاران و مترجمان اين دو كتاب حضور داشتند، شهروز فلاحت پيشه سرپرست نمايندگي فرهنگي كشورمان در تيرانا در معرفي اين دو اثر كتاب امثال و حكم فارسي را به لحاظ ويژگي ارائه شده در آن يعني جنبه مقايسهاي امثال و حكم فارسي با معادل نزديك بدان در زبان و فرهنگ آلبانيايي اثري قابل توجه دانست كه ميتواند در بلند مدت از سوي فرهنگ دوستان آلبانيايي زبان بدان افزوده شود و بعدها بصورت يك اثر تكميل شده درحوزه روابط فرهنگي و بعنوان يك منبع مطالعات بين فرهنگي عرضه جديد شود.
سرپرست نمايندگي فرهنگي كشورمان در ادامه كتاب مقدمه هنر ايراني اسلامي را نيز به لحاظ ويژگي آن در معرفي هنر ۷هزار ساله ايران از آغاز تمدن در اين سرزمين تاكنون و خصوصا پس از ورود دين مبين اسلام به ايران و امتزاج آن با عناصر فرهنگ ايراني كه خود موجبات شكوفايي هنر در عرصههاي مختلف در اين سرزمين شد منبعي كاربردي براي علاقه مندان در حوزه هنر دانست و در خصوص مفهوم هنر ايراني اسلامي كه منتج از فرهنگ ايراني اسلامي مردمان اين سرزمين است توضيحاتي براي حاضران بيان داشت.
اميل لافه ويراستار كتاب ضرب المثلهاي فارسي و نيز لازري مترجم اين كتاب از ديگر سخنرانان اين نشست بودند كه هر يك در خصوص ويژگيهاي اين كتاب مطالبي ايراد كرد.