عربي  中文  Français  Español   Türkçe   امروز: ‪پنجشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۸‬

يونيسف: افغانستان خطرناكترين محل براي تولد كودكان است

خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۳۰/۰۸/۸۸‬

اجتماعي. خارجي. افغانستان. كودكان
كابل- صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) در گزارش سالانه خود اعلام كرد كه افغانستان خطرناك‌ترين كشور در جهان براي تولد كودكان است.

گزارش روزشنبه ايرنا از رسانه‌هاي كابل حاكيست كه با گذشت هشت سال از جنگ آمريكا بر ضد تروريست‌ها در افغانستان و فروپاشي حكومت طالبان ، يونيسف از افزايش بحران و وضعيت نابسامان كودكان افغان ابراز نگراني كرده است.

بر اساس اين گزارش وضعيت موجود نشان مي‌دهد كه با توجه به آمار مرگ و مير نوزادان ، اين كشور جايگاه خطرناكي را در آمارهاي بين‌المللي دارد و از يكهزار مورد تولد ، ‪۲۷۵‬مورد آن به مرگ كودك ختم مي‌شود.

در گزارش يونيسف، با اشاره به اينكه ‪ ۷۰‬درصد افغان‌ها از دسترسي به آب بهداشتي محروم هستند، آمده است كه با افزايش بحران و درگيري بين نيروهاي بين‌المللي و گروه طالبان به دليل ناامني، شرايط براي اجراي طرح‌هاي مبارزه با فلج اطفال در افغانستان با مشكل رو به رو مي‌باشد.

دانيل تول مدير منطقه يونيسف در جنوب آسيا گفته است كه ‪۴۳‬درصد افغان ها از كمك‌هاي سازمان‌هاي كمك رساني به دليل نبود امنيت محروم هستند.

به گفته وي در سالجاري ميلادي‪۳۷۱‬مدرسه در افغانستان هدف حمله قرار گرفت كه ‪۱۲۴‬دانش آموز كشته و ‪۲۹۰‬نفر ديگر نيز زخمي شدند.

وي تاكيد كرد كه اين نهاد شاهد كاهش شديد تعداد كودكان محصل به ويژه دختران مي‌باشد كه در كلاس‌هاي درس حاضر مي‌شوند.

آمار دقيقي از جمعيت افغانستان در دست نيست. سازمان‌هاي بين‌المللي ‪۳۴‬ ميليون نفر و اداره آمار افغانستان جمعيت اين كشور را ‪۲۴‬ميليون نفر تخمين مي‌زند.

در آخرين سر شماري جمعيت و نفوس افغانستان كه ‪۳۰‬سال قبل انجام شد، جمعيت اين كشور ‪۱۲‬ميليون نفر بود.

بر اساس برخي گزارشها ، سالانه يك ميليون نفر به جمعيت اين كشور كه چهارمين كشور فقير جهان است، افزوده مي‌شود.






ارسال خبر: ۱۸:۲۱ ‪جمعه، ۲۹ آبان ۱۳۸۸‬ نسخه قابل چاپ