عربي  中文  Français  Español   Türkçe   امروز: ‪شنبه، ۲۹ اسفند ۱۳۸۸‬

محورهاي مهم خبري و تحليلي روزنامه‌هاي روز شنبه افغانستان

خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۳۰/۰۸/۸۸‬

فرهنگي. خارجي. افغانستان. مطبوعات
كابل- مراسم تحليف حامد كرزي و اظهارات مقام‌هاي غربي در اين رابطه مهمترين محورهاي خبري مطبوعات روز شنبه افغانستان را تشكيل مي‌داد.

روزنامه ملت با اشاره به آيين تحليف كرزي در هشت سال گذشته، نوشت: رييس جمهور و دو معاون‌اش پنجشنبه هفته قبل طبق قانون اساسي، تحليف را به جا آوردند و كرزي از برگزاري نهاد سنتي مجلس بزرگان و اقوام (لويه جرگه) براي ايجاد صلح پايدار در آينده نزديك خبر داد.

نشريه راه نجات نوشت:هيلاري كلينتون، وزير خارجه آمريكا كه براي شركت در مراسم تحليف كرزي به كابل آمده بود از رئيس جمهوري خواست تا براي صلح ، ثبات دايمي و عرضه خدمات لازم به افغان ها، برنامه‌هاي تازه‌اي را تهيه و تدوين كند.

روزنامه ويسا نشريه نزديك به دولت، به نقل از كلينتون نوشته است كه از صحبت با كرزي دريافته است كه وي به مبارزه با فساد اداري جدي است و كاخ سفيد او را در اين راستا كمك خواهد كرد.

ماندگار، نشريه منتقد دولت به نقل از نانسي پلوسي، رييس كنگره آمريكا نوشت كه كرزي يك شريك بي‌ارزش و فاقد قابليت براي واشنگتن است و شايستگي افزايش كمك‌هاي نظامي به افغانستان را ندارد.

روزنامه دولتي اصلاح از ديدار معاون اول رييس جمهوري ايران با كرزي خبر داد و نوشت: محمد رضا رحيمي در ديدار با رئيس جمهوري افغانستان در حاشيه مراسم تحليف كرزي ، بر ادامه و گسترش مناسبات موجود بين دو كشور همسايه تاكيد كرد.

نشريه نخست به بازتاب ديدگاه‌هاي عبدالله عبدالله، رقيب كرزي در دور دوم انتخابات پرداخت و نوشت: وي به توانايي كرزي براي تحقق آرمان‌هاي ملت افغانستان و دوستان بين‌المللي ، خوشبين نيست.

شايعه فرار عطا محمد نور، والي بلخ به ازبكستان، سفر برنارد كوشنر وزير خارجه فرانسه به ولايت كاپيسا در شمالشرق افغانستان و پيامد منفي خروج نيروهاي خارجي از كشور، عناوين مهم روزنامه‌هاي چراغ، اراده و ‪ ۸‬صبح بود آساق**‪۱۵۱۳**۳۳۲**۲۲۸۱‬









ارسال خبر: ۱۱:۵۶ ‪جمعه، ۲۹ آبان ۱۳۸۸‬ نسخه قابل چاپ