اجتماعي. گردشگري. حج ۸۸
مكه مكرمه - سازمان حج و زيارت در گزارشي آماري تعداد زائران امسال مناسك حج را ۵۶هزار و ۷۰۲نفر به همراه ۵هزار و ۱۵۷عوامل كاروانهاي حج اعلام كرد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار اعزامي ايرنا از مكه مكرمه، بيشترين تعداد زايران سال جاري را افراد داراي مدرك تحصيلي ديپلم و با رقم ۱۱هزار و ۹۸۵نفر تشكيل ميدهند و اين در حالي است كه در ميان عوامل كاروان ها بالاترين آمار مربوط به دارندگان ليسانس با يك هزار و ۱۳۹نفر ميياشد.
در ميان زائران ۴۰۰نفر تحصيلات حوزوي دارند.
تعداد زائران بيسواد و كم سواد آمار قابل توجهي را به خود اختصاص داده اند به گونهاي كه در ميان زائران امسال ۹هزار و ۴۹۰نفر بيسواد ، دوهزار و ۴۰۹نفر داراي تحصيلات نهضتي و ۱۱هزار و ۷۹۹نفر تحصيلات ابتدايي دارند .
بر اساس اعلام سازمان حج ، در ميان زائران حج ۳۸۸هزار و ۱۸۹نفر فوق ديپلم ، ۶هزار و ۳۱نفر ليسانس ، يكهزارو ۹۳نفر فوق ليسانس و ۵۱۵نفر نيز داراي مدرك دكتري هستند.
همچنين ، ۷هزار و ۴۱۴زائر امسال مدرك تحصيلي سيكل دارند و دو هزار و ۲۷۸نفر در مورد مدرك تحصيلي خود اظهار نظر نكرده اند.
بر اين اساس ،در جمع عوامل كاروانهاي حج امسال نيز ۵۸۱نفر داراي تحصيلات حوزوي ، ۵۷۵دكتر ، ۳۶۵فوق ليسانس ، ۴۱۸فوق ديپلم و هزار و ۱۳۳ديپلم حضور دارند.
زنان خانه دار با ۲۲هزار و ۹۴۹نفر در رتبه نخست از حيث مشاغل در ميان زائران هستند و در مرحله بعد نيز دارندگان مشاغل آزاد با ۱۰هزار و ۴۵۳ نفر قرار دارند.
بر اساس اين گزارش، ۵هزار و ۵۸۷كارمند، ۳هزار و ۹۴۹كشاورز، ۲هزار و ۷۷۷معلم ، ۴۹۲نظامي، ۳۷۷روحاني، ۳۴۱پزشك، ۲۷۴مهندس، ۲۶۴استاد دانشگاه، ۲۰۴دانشجو، ۵۲پيراپزشك، ۳۹بازرگان و چهار نماينده مجلس در بين زائران به چشم ميخورند.
همچنين ۶هزار و ۲۵۴زائر بازنشسته، ۳۴۴نفر بيكار و دو هزار و ۲۷۸نفر هم در مورد شغل خود اظهار نظر نكرده اند.
در ميان عوامل كاروانها هم دارندگان مشاغل آزاد با هزار و ۱۹۴نفر و كارمند با هزار و ۱۲۵نفر در ردههاي اول و دوم هستند.
۱۱۶نفر استاد دانشگاه، ۳۷نفر مهندس، ۲۶نفر دانشجو، و چهار نفر هم محصل و سه نفر از آنها نيز پيرانپزشك هستند.
در حج امسال ۵۶هزار و ۷۰۳نفر به عنوان زائر، ۵هزار و ۱۵۷نفر به عنوان عوامل كاروان ها، ۲۷۱نفر به عنوان عوامل كاروانهاي ايرانيان مقيم خارج و هزار و ۸۷۳نفر نيز در ستادها و آشپزخانهها و ساير بخشهاي اجرايي حضور دارند.