عربي  中文  Français  Español   Türkçe   امروز: ‪دوشنبه، ۲۴ اسفند ۱۳۸۸‬

پليس امنيت: باند جعل مدارك دانشگاهي دستگير شد

تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۱۴/۱۱/۸۸‬

اجتماعي. دستگير جاعل مدارك. فقيه
معاون اجتماعي پليس امنيت نيروي انتظامي گفت: باندي كه مبادرت به جعل مدارك ديپلم و دانشگاهي مي‌كردند پس از شناسايي دستگير شدند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، سرهنگ مجيد فقيه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، گفت: اين باند كه به سركردگي يكي از اساتيد معروف دبيرستان تهران بوده است اقدام به جعل مدارك ديپلم و دكترا از دانشگاه‌هاي تهران، شهيد بهشتي، علم و صنعت و دانشگاه آزاد مي‌كردند.

به گفته فقيه اين باند كه توسط سه دفتر در ولنجك، آفريقا و انقلاب فعاليت مي كرد با نام طرح جامع سنجش كشور اقدام به عقد قرارداد با متقاضيان ورود به دانشگاه‌ها نموده و از اين طريق يك ميليارد و ‪ ۵۰۰‬ميليون تومان از متقاضيان ورود به دانشگاه‌ها و مدارك صادر كرده پول به دست آورده بودند.

معاون اجتماعي پليس امنيت با بيان اين كه اين ثروت به دست آمده در بخش هايي همچون آژانس هواپيمايي، خودرو، زمين و مستغلات صرف شده بود، گفت: در يك عمليات منسجم پليسي و اطلاعاتي تمامي نفرات اين شركت كه تحت يك باند فعاليت مي‌كردند دستگير شدند.

وي افزود: از دفاتر اين شركت‌ها ‪ ۶۰‬عدد مهرهاي دانشگاه‌هاي دولتي و آزاد، سازمان سنجش و آموزش كشور، وزارت علوم و تحقيقات فن آوري و مقدار زيادي مدارك كارشناسي ارشد، دكتري، پاسخنامه‌هاي جعلي، كارت دانشجويي، كارت‌هاي برگزاري جلسه امتحان، كارت جانبازي، مشروبات الكلي، بي‌سيم و لوازم ماهواره و همچنين قراردادهاي صوري با افراد متقاضي كشف شد.

فقيه با بيان اين كه پس از دستگيري اين باند يكي از اين افراد در اين ارتباط دستگير نشده بود، گفت: با انجام كار اطلاعاتي و گذاشتن قرار اين فرد نيز دستگير و تعداد دستگيرشدگان به ‪ ۹‬نفر رسيد.

وي تصريح كرد: سردسته اين باند داراي ليسانس فيزيك و سابقه چندين سال تدريس در دبيرستان‌هاي مطرح تهران و شهرهاي شمالي بوده و خود نيز در چند سال گذشته در امر تدريس اشتغال داشته است.

وي در تشريح چگونگي مبادرت اين فرد به جعل و كلاهبرداري، گفت: دبير يكي از دبيرستان‌هاي معتبر تهران در سال ‪ ۸۰‬با افرادي آشنا و متوجه درخواست اين افراد براي ورود به دانشگاه مي‌شود و با اخذ مبالغي از اين افراد قول ورود به دانشگاه را به اين افراد مي‌دهد اما پس از عدم موفقيت و از ترس كشيده شدن اين موارد به محاكم قضايي مبلغ اخذ شده از اين افراد را تماما بازمي گرداند.

به گفته فقيه اين فرد در سال ‪ ۸۴‬با چند تن ديگر اقدام به تاسيس يك شركت واردات، صادرات و انجام تسهيلات بانكي مي‌كند و عضو هيات مديره آن شركت مي شود.

معاون اجتماعي پليس امنيت افزود: در سال ‪ ۸۷‬اين فرد با توجه به تجربه قبلي اقدام به عضوگيري رابطين خارج از سيستم شركت و به صورت فردي مي‌كند.

وي افزود: شيوه فعاليت اين باند به گونه‌اي بوده است كه افراد متقاضي ورود به دانشگاه‌ها را پس از قرار ملاقات و با تكميل فرم‌هاي صوري اقدام به ثبت نام از اين افراد مي‌كرده و سپس به آنها اعلام مي‌كرده كه از طريق سهميه دولتي متقاضيان را در دانشگاه‌هاي معتبر كشور ثبت نام كرده است.

اين مقام انتظامي افزود: با توجه به افزايش متقاضيان اين فرد به وسيله مهرهاي جعلي كه توسط دو مهرساز در تهران و يكي از شهرهاي شمالي ساخته شده بود،اقدام به جعل اسنادي همچون كارت دانشجويي، ليست ريز نمرات در مقاطع مختلف دانشگاهي مي‌شد.

وي همچنين به اخذ پول توسط اين فرد و جعل گواهي اشتغال به تحصيل از سوي دانشگاه‌هاي اشاره كرد و گفت: بعضا اين گواهينامه‌ها به سازمان‌هاي دولتي از قبيل راهنمايي و رانندگي، نظام وظيفه ارايه شده است.

فقيه افزود: فرد مورد نظر براي طبيعي جلوه دادن اقدامات خود اقدام به برگزاري كلاس‌هاي پيش نياز از طريق عقد قرارداد و پرداخت مبالغي و نفوذ در برخي دانشگاه‌هاي شهر تهران مي‌كرد تا بتواند اعتماد افراد ثبت نام كرده را جلب كند.

وي در ادامه گفت: نامبرده همچنين با برگزاري امتحان‌هاي نمادين سعي در قانوني بودن اقدام خود داشته و به وسيله كامپيوتر ، اسكنر و جعل امضاي مديران دانشگاه‌ها مدارك را به متقاضيان ارايه مي‌كرد.

به گفته فقيه با توجه به عدم استعلام از شركت‌هاي خصوصي نامبرده سعي در جذب افراد از شركت‌هاي خصوصي مي‌كرده و تنها در يك مورد براي يكي از كارمندان يكي از بخش‌هاي دولتي ليسانس علوم اقتصادي صادر كرده بود كه آن فرد نيز با نفوذ در سيستم كارگزيني اداره خود اقدام به استعلام دستي و نه از طريق سيستم اداره كرده بود كه درنتيجه اين اقدام ، فرد مزبوردستگير شد فقيه افزود: با توجه به حجم تخلفات فراوان اين افراد و ادعاي صدور مدارك از دانشگاه‌هاي سراسري تحقيقات پليسي و اطلاعاتي وسيعي انجام شد و ‪ ۷۰‬نفر مرتبط با اين باند كه ‪ ۳۰‬نفر از اين افراد پس از تشكيل پرونده به زندان ها معرفي شدند.

به گفته فقيه اين فرد براي مدرك ديپلم يك و نيم ميليون تومان و براي ساير مدارك دانشگاهي از ‪ ۱۵‬تا ‪ ۳۰‬ميليون وجه از متقاضيان اخذ مي‌كرده است.

معاون اجتماعي پليس امنيت گفت: سركرده اين باند براي ساخت مهرها مبلغ ‪۱۰‬ ميليون تومان به سه سازنده مهر داده بود كه اين مهرها شامل مهرهايي از دانشگاه آزاد، علم و صنعت، تهران، شهيدبهشتي بودند.

اين مقام انتظامي خاطر نشان كرد: ‪ ۱۱۰‬نفر از مشتريان اين باند متقاضي ورود به دانشگاه بوده اند، ‪ ۱۰‬نفر متقاضي انتقالي، ‪ ۴۰‬نفر نيز متقاضي ديپلم بودند.

معاون اجتماي پليس امنيت با تاكيد بر اين كه مالباختگان مي‌تواند به دادسراي شعبه ‪ ۴‬كاركنان دولت براي ارايه شكايات مراجعه كنند، افزود: تا كنون ‪ ۸۰‬نفر از شاكيان به دادسراي ويژه كاركنان مراجعه كرده اند.

وي با تاكيد بر اين كه تمامي اعضاي سردسته باند داراي تحصيلات عاليه از دانشگاه‌هاي معتبر هستند، گفت: تعدادي از افراد اين باند نيز كارمندان بخش‌هاي دولتي و دانشگاهي هستند اما هيچ كدام از اين افراد جزو اساتيد دانشگاه‌هاي كشور نيستند.

فقيه دليل صدور كارت جعلي جانبازي توسط سردسته باند را ورود به محدوده طرح ترافيك بنا بر اظهارات اين فرد اعلام كرد و گفت: بنا به گفته متهم از بي سيم‌ها نيز براي هماهنگي افراد حاضر در سه شركت استفاده مي‌شد.

معاون اجتماعي پليس امنيت با تاكيد بر اين كه فروشنده بي‌سيم به اين باند نيز دستگير شده است، گفت: هيچ كدام از افراد دستگير شده در اين باند سابقه كيفري ندارند.

وي در تشريح نحوه به دست آوردن سرنخ براي دستگيري اين باند، گفت: سرنخ اوليه براي پليس اطلاعيه‌اي بود كه در آن اطلاعيه آمده بود كه يكي از دبيران دبيرستان‌هاي تهران اقدام به اخذ ديپلم با مبلغ ‪ ۱۵‬ميليون ريال مي كند.

ارسال خبر: ۱۱:۳۳ ‪سه‌شنبه، ۱۳ بهمن ۱۳۸۸‬ نسخه قابل چاپ