10:48 - 1405/08/02
کد خبر: 86301307
استفاده آموزشی از تلفن همراه در مدارس با تأیید شورای مدرسه مجاز است

تهران- ایرنا- معاون دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش ضمن تشریح ضوابط استفاده از تجهیزات الکترونیکی در مدارس گفت: استفاده آموزشی از تلفن همراه در کلاس درس، با نظر معلم و تأیید شورای مدرسه، در چارچوب مقررات امکان‌پذیر است.

موسی‌الرضا کفاش روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش ایرنا با اشاره به ضوابط استفاده از تجهیزات الکترونیکی و آموزشی در مدارس اظهار کرد: مدرسه قلب تپنده نظام تعلیم و تربیت است و هر نوع تحول در آموزش و پرورش از مدرسه آغاز می شود؛ بنابراین، شورای عالی آموزش و پرورش در آیین‌نامه اجرایی جدید مدارس بر نقش محوری و حیاتی مدرسه در روند تعلیم و تربیت تاکید و اختیارات زیادی را برای اداره مدرسه به مدیران و شورای مدرسه تفویض کرده است.

کفاش در توضیح استفاده از رایانه یا تبلت دانش آموزی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش در مدارس، گفت: استفاده آموزشی از وسایل و تجهیزات الکترونیکی در کلاس درس، برای تکمیل و تقویت فرآیند آموزش و یادگیری با تأیید شورای مدرسه، بلامانع است.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش یادآور شد: در ماده ۱۲۰ آیین‌نامه اجرایی مدارس، استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، ابزارهای فناوری اطلاعات و فضای مجازی، بر اساس قوانین و مقررات جاری کشور و بخشنامه‌های وزارت آموزش‌وپرورش مجاز دانسته شده است.

وی افزود: بر اساس تبصره یک این ماده، استفاده آموزشی از وسایل و تجهیزات الکترونیکی در کلاس درس، با هدف تکمیل و تقویت فرایند آموزش و یادگیری و با تأیید شورای مدرسه، بلامانع است.

کفاش با تأکید بر نقش الگویی معلمان در فرهنگ‌سازی و ترویج رفتار سالم گفت: در تبصره دوم این ماده، استفاده نکردن از تلفن همراه در کلاس درس از سوی معلمان مورد تأکید قرار گرفته و و لازم است معلمان تلفن همراه خود را خاموش کرده یا در حالت سکوت قرار دهند.

وی با اشاره به ضوابط ورود تلفن همراه به مدارس تصریح کرد: تصمیم‌گیری درباره استفاده از این تجهیزات در چارچوب مقررات بر عهده شورای مدرسه است همچنین استفاده از تلفن همراه در کلاس درس، در موارد مشخص آموزشی و با نظر معلم مربوطه و تأیید شورای مدرسه امکان‌پذیر خواهد بود.

کفاش با اشاره به اصلاح آیین نامه اجرایی اظهار داشت: استفاده از رسانه های اجتماعی، عکسبرداری، فیلمبرداری و ضبط صدا در محیط مدرسه جز با کسب اجازه از مدیر مدرسه ممنوع است.

استفاده از تلفن همراه در کلاس درس برای فعالیت‌های آموزشی خاص و همسو با برنامه درسی با نظر معلم، برای زمان مشخص و محدود مجاز است.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: استفاده از تلفن همراه در کلاس درس برای فعالیت های آموزشی خاص و همسو با برنامه درسی با نظر معلم مربوط، برای زمان مشخص و محدود مجاز است.

کفاش تصریح کرد: به منظور جلوگیری از آسیب های تلفن همراه و سایر وسایل اطلاعاتی و ارتباطی و فضای مجازی، مدرسه موظف است زمینه آموزش والدین و توانمند سازی و تقویت خودکنترلی دانش آموزان برای مواجهه و حضور آگاهانه در فضای مجازی و استفاده بهینه از وسایل اطلاعاتی و ارتباطی را فراهم کند.

وی با اشاره به اصلاح آیین نامه اجرایی مدارس که مراحل بررسی و ابلاغ خود را طی می کند گفت: نصب و بهره برداری از دوربین در محیط های عمومی مثل حیاط، کارگاه، آزمایشگاه، راهروها و ... با حفظ حریم کارکنان مدرسه و دانش آموزان، برای ارتقای امنیت آنان و نگهداشت بهینه فضا و تجهیزات مدرسه، بلامانع است.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: در مدارسی که با مشکلات انضباطی و رفتاری مواجه هستند، مدیر مدرسه می تواند با تأیید شورای مدرسه دوربین های نظارتی را به صورت موقت در کلاس درس نصب و پس از رفع مشکل نسبت به جمع آوری آنها اقدام کند.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش ادامه داد: استفاده از تلفن همراه بدون محدودیت و با اهداف غیرآموزشی مجاز نیست و استفاده از این ابزار باید در چارچوب ضوابط تعیین‌شده انجام شود.

به گفته وی، آیین نامه اجرایی جدید مدارس پس از دو سال کار کارشناسی و فنی بر روی آن در یک کارگروه تخصصی با حضور نمایندگان حوزه های مختلف آموزش و پرورش و بررسی و تایید آن توسط اعضای شورای عالی آموزش و پرورش اکنون در حال طی مراحل بررسی نهایی و ابلاغ است.

استفاده آموزشی از تبلت دانش‌آموزی در مدارس

کفاش با اشاره به اصلاح آیین‌نامه در زمینه استفاده از تبلت‌های دانش‌آموزی گفت: در این زمینه اصلاحیه‌ای پیش‌بینی شده است تا استفاده آموزشی از تبلت دانش‌آموزی مجاز باشد. همچنین در شرایطی که دانش‌آموز به تبلت دسترسی ندارد، استفاده محدود از تلفن همراه برای فعالیت آموزشی، با تشخیص معلم و در چارچوب ضوابط مربوط امکان‌پذیر خواهد بود.

وی تاکید کرد: موضوع تجهیزات الکترونیکی و نحوه استفاده از آن‌ها در مدارس باید مطابق مقررات و با در نظر گرفتن مصوبات شورای مدرسه اجرا شود.

مدارس از راه دور در مسیر تبدیل به مدارس مجازی

کفاش درباره آخرین وضعیت مدارس از راه دور گفت: بر اساس برنامه پیش‌بینی‌شده، مراکز آموزش از راه دور باید در بازه زمانی سه‌ساله و با توجه به اساسنامه مدرسه مجازی، فعالیت‌های خود را با ساختار مدارس مجازی تطبیق دهند.

وی افزود: در این چارچوب، مدارس از راه دور، مراکز آموزش بزرگسالان دولتی و غیردولتی و مراکز آموزشی ایثارگران در فرایند تطبیق با الگوی مدرسه مجازی قرار می‌گیرند البته ایجاد و توسعه این مدارس به شرایط اجرایی و زیرساخت‌های موردنیاز نیز بستگی دارد.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش با بیان اینکه نخستین سال اجرای این برنامه از سال تحصیلی جاری آغاز شده است، گفت: اکنون حدود هزار و ۵۰۰ مدرسه از راه دور در کشور فعالیت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: مدارس از راه دور برای گروه‌هایی از دانش‌آموزان در نظر گرفته شده‌ که به دلایل مختلف امکان حضور در مدارس عادی را ندارند؛ بنابراین این شیوه آموزشی برای همه دانش‌آموزان (لازم التعلیم) در نظر گرفته نشده است.

کفاش با اشاره به امکان بهره‌مندی دانش‌آموزان ایرانی خارج از کشور از این ظرفیت آموزشی اظهار کرد: دانش‌آموزانی که به دلیل شرایط محل زندگی یا محدودیت‌های موجود امکان تحصیل حضوری ندارند، می‌توانند از ظرفیت مدارس از راه دور برای ادامه تحصیل استفاده کنند.